Dünyanın en prestijli gastronomi rehberlerinden Gault & Millau, 2024 Türkiye Rehberini yayınladı. Fransız Gault & Millau, rehberi Çırağan Sarayında düzenlenen ödül töreniyle duyuruldu. “Gault & Millau Türkiye 2024” rehberinde Mengenli şef Ertan Özturan da ödül aldı.
Birbirinden yetenekli şeflerin restoranlarını titizlikle inceleyen Gault & Millau jüri üyeleri Türkiye’de birçok şefin mutfağına konuk oldu. 1969 yılında Paris’te iki gazeteci ve yemek eleştirmeni tarafından ilk kez yayınlanan Gault & Millau rehberi dünyada en prestijli gastronomi rehberlerinden biri olarak kabul ediliyor.
MENGENLİ ŞEFE ÖDÜL
Gault & Millau rehberi, Türkiye’yi 17. ülke olarak bünyesine kattı. Yıl içerisinde önemli saha çalışmaları gerçekleştiren Gault & Millau, Türkiye 2024 rehberini Çırağan Sarayındaki görkemli törenle açıkladı. Jüri üyeleri 500 restoran arasından yaklaşık 200 mekanı ödüllendirdi. Ödül alanlar arasında Mengenli şef Ertan Özturan da yer alarak gururumuz oldu. Ruby İstanbul’un Modern Mutfak alanında ödülünü alan Özturan sevincini ekibi ile paylaştı.